Český lev už zná své letošní nominované

Nominace na tuto prestižní českou filmovou cenu, byly vyhlášeny dnes večer v pražském kině Lucerna. Český lev se bude letos předávat již po sedmnácté. Sošek se 6. března rozdá celkem dvanáct.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český lev

Český lev

Nejčastěji skloňovanými filmy dnešního večera byly především Protektor (režie: Marek Najbrt), Tři sezóny v pekle (režie: Tomáš Mašín) a Kawasakiho růže (režie: Jan Hřebejk). Ty získaly nominace ve všech důležitých kategoriích - tedy hlavně scénář, herecké výkony a režii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český lev za rok 2009 už zná své nominace.

Nominační večer neznamenal ale jen vyhlášení kandidátů na Českého lva. Již zmíněný Protektor si už odnesl ocenění kritiků za celovečerní film i cenu ČFTA za nejlepší filmový plakát. Kritici také svou přízní poctili dokumentární film Zapomenuté transporty do Polska, režiséra Lukáše Přibyla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marek Najbrt děkuje na jevišti při nominačním večeru za Cenu kritiků.

Svého majitele si našel i první letošní Český lev. Akademici už totiž vyhlásili vítěze kategorie Nejlepší zahraniční film. Je jím snímek britského režiséra Dannyho Boyla - Milionář z chatrče.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme