Zelení budou jednat s premiérem o protikrizových opatřeních

Zelení by dnes měli s premiérem jednat o protikrizových opatřeních, která v pondělí přijala vláda. Mezi 38 bodů patří i stavba jezů na Labi, dostavba Temelína nebo rekonstrukce uhelné elektrárny Prunéřov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Předseda Strany zelených Ondřej Liška | Foto: Tomáš Adamec

Podle Strany zelených nepatří tyto akce, které přijdou na desítky miliard korun a Fischerova vláda je nestačí realizovat do květnových voleb, ke krátkodobým opatřením.

Zeleným vadí i rozpor mezi tím, co vláda deklaruje a co koná. "Na jednu stranu námi jmenovaného ministra zavazuje k tomu, aby něco dělal, aby řešil nesnesitelnou a neudržitelnou situaci na Ostravsku, kde se lidé dusí smogem a zároveň jedním dechem zakazuje ministru životního prostředí, aby předkládal legislativní návrhy, jak tuto situaci řešit," vysvětlil předseda strany Ondřej Liška.

"Tohle je schizofrenie, ve které se nechceme pohybovat jako vláda ani jako strana, která podpořila vznik této vlády, a to ani v řádu týdnů, byť se jedná o poslední týdny mandátu této vlády," dodal Liška.

Stažení zelených ministrů z úřednické vlády označil Ondřej Liška za krajní řešení, nevyloučil ale, že k němu strana nakonec přistoupí. Výsledek jednání s Fischerem ale nechtěl Liška předjímat.

Věra Pfeifferová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme