Stavba pražského obchvatu na měsíc zastaví vlaky z Kladna do Prahy

Z Kladna do Prahy ode dneška opět nejezdí vlaky. Výluka mezi stanicemi Praha - Dejvice a Praha - Masarykovo nádraží skončí 15. března. Vlaky budou v této době končit stejně jako při minulé výluce na provizorní stanici Gymnazijní. Důvodem je pokračování stavby pražského obchvatu a tunelu Blanka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z Kladna do Prahy opět nebudou jezdit vlaky

Z Kladna do Prahy opět nebudou jezdit vlaky | Foto: Pavel Pavlas

Pokud cestujete do Prahy z Rakovníka, Kladna a dalších měst této části Středočeského kraje, musíte ode dneška až do 15. března počítat s komplikacemi.

Budete muset vystoupit buď na nádraží v Praze - Veleslavíně a přestoupit na tramvaj, nebo na konečné vlaku, na provizorní stanici Gymnazijní. Tu naleznete pěší chůzí asi deset minut od stanice metra Dejvická.

Podle Českých drah budou vlaky jezdit pravidelně. Pozor: některé spoje pojedou sice do Prahy, ale na Smíchovské nádraží.

Důvodem výluky je pokračování stavby pražského obchvatu a tunelu Blanka. Podle Ludvíka Šajtara, ředitele společnosti, která se na budování podílí, dělníci začnou připravovat přestavbu mostu nad železniční tratí v Praze - Dejvicích.

Začnou stavět základy nového mostu, který by měl být delší a širší. Jízdenky Českách drah budou po celou dobu výluky platit na vybraných linkách tramvají a metra až do centra Prahy.

Marika Táborská, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme