Na výstavbě olympijského areálu v Soči se bude podílet česká firma

O úspěších českých firem na poněkud exotickém trhu Ruské federace neslyšíme příliš často. O to více překvapí zpráva, že jihlavská stavební společnost PSJ postaví v ruském Soči multifunkční komplex za téměř deset miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba. Ilustrační foto.

Stavba. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Podle výkonného ředitele Komory pro hospodářské styky se Společenstvím nezávislých států Františka Masopusta jde o významnou zakázku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na výstavbě olympijského komplexu v Soči se bude podílet i česká firma PSJ. Téma pro ředitele Komory pro hospodářské styky se Společenstvím nezávislých států Františka Masopusta.

"Jde o stavbu, která bude součástí olympijského komplexu. Částka okolo 500 miliónů dolarů, kterou firma za stavbu utrží je v pravdě zajímavá. Úspěch zmíněné české firmy je fantastický," řekl ve Stalo se dnes Masopust a dodal:

"Výběr české firmy ze strany Ruska není náhodný. PSJ působí v Rusku už poměrně dlouhou dobu a má za sebou více úspěšných projektů. Když uvážíme kontakty na nejvyšší ruské politické špičky, dostaneme odpověď na otázku, proč byla k projektu přizvána právě česká firma."

Krize výstavbu neohrozí

Navzdory faktu, že soukromý sektor utrpěl v Rusku v podobě hospodářské krize težkou ránu, nehrozí podle Masopusta problémy bezprostředně související s financováním zmíněné stavby.

"V Rusku se nakonec peníze vždycky najdou. Nemá-li dostatek soukromý sektor, vždy lze počítat se sanací státu. Rusům na olympiádě záleží a udělají vše pro to, aby ji nic neohrozilo," vysvětlil ředitel Komory pro hospodářské styky se Společenstvím nezávislých států a dodal:

"Státní garance je navíc v rámci projektu zajištěna. Co se týče účasti dalších českých firem, je možné, že se budou prostřednictvím PSJ podílet jakožto subdodavatelé na témže projektu."

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme