KBC loni tratila miliardy eur

Belgická KBC - která vlastní i domácí ČSOB - loni prodělala 2,5 miliardy eur. Informovalo o tom dnes vedení KBC s tím, že ztráty vznikly zejména v první polovině roku. V té druhé se díky postupnému odrazu globální ekonomiky ode dna začalo bance dařit, což dokazují i výsledky za čtvrté čtvrtletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurobankovky

Eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer

V něm KBC vykázala zisk 304 milionů eur. Pro srovnání: ve stejném období o rok dříve nahlásila ztrátu na úrovni 2,6 miliard eur. Analytik společnosti Atlantik Milan Lávička ve Světě o osmé Rádia Česko řekl, že banka má zřejmě nejhorší za sebou, už třetí čtvrtletí za sebou dosahuje zisku. "Lze pozorovat zlepšení základních zdrojů příjmů."

Přehrát

00:00 / 00:00

O výsledcích KBC mluvil Analytik společnosti Atlantik Milan Lávička

Lávička také upozornil, že ztráty KBC příliš neovlivňují ČSOB. Prodělečné operace se dělaly na úrovni mateřské KBC. "Podnikání obou bank je striktně odděleno a celkem přísně hlídáno regulátorem trhu - ČNB."

Situaci podle Lávičky ovlivňuje vývoj kolem Řecka. "Celá výsledková sezona je ovlivněna zprávami o problémech Řecka, Španělska"

Milan Kopp, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme