Podezřelý z dvojnásobné vraždy v Českých Budějovicích byl zadržen v Německu

Podezřelý z dvojnásobné vraždy manželů z Českých Budějovic už je v rukou policie. Osmadvacetiletého Jana Heidingera z Prahy včera večer dopadla policie v německém Pasově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie. Ilustrační foto.

Policie. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

"V současné době mohu potvrdit, že podezřelý muž byl zadržen včera večer v Německu. Po 20. hodině byla potvrzena jeho totožnost a nyní činí policejní orgány právní kroky k vydání podezřelého muže k trestnímu stíhání do České republiky. Zároveň jihočeští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy," řekla Českému rozhlasu mluvčí jihočeské policie Jana Hlavínová.

Ke dvojnásobné vraždě došlo v centru Českých Budějovic v noci na včerejšek. Obětí se stal známý hudebník, pedagog a externí spolupracovník Jihočeského divadla Pavel Malhocký a jeho žena.

Jejich těla byla nalezena v bytě v Komenského ulici. K příčinám smrti policie nechce zatím nic říkat, pátrala ale právě po Janu Heidingerovi, který byl podle ní ozbrojený a nebezpečný.

Policie nechce potvrdit, zda jde o nevlastního syna Malhockého z prvního manželství, který měl podle svědků a známých obětí oběma vyhrožovat i je fyzicky napadat.

O těchto problémech věděli i kolegové z divadla a policie o nich byla informována. Proč tedy vše muselo skončit dvojnásobnou vraždou? Mluvčí jihočeské policie Jana Hlavínová k tomu dodala: "Příslušné obvodní oddělení od podzimu loňského roku řešilo v souvislosti s tímto případem tři věci. Jednalo se o dva přestupky a jeden trestný čin, který byl na základě znaleckého posudku odložen."

Pavlína Fendeková, Michaela Vrácovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme