Táborský soud zřejmě rozhodne o pěstitelce konopí Bryndové

U Okresního soudu v Táboře dnes pokračuje soudní líčení s pěstitelkou konopí Libuší Bryndovou. Tu obžaloba viní z výroby drog, žena ale tvrdí, že pěstovala konopí jako lék na astma a artritidu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Konopí seté

Konopí seté | Foto: Missouri State University

Soud loni Bryndové vyměřil dva měsíce vězení s podmíněným odkladem na jeden rok. Krajský soud ale tento verdikt kvůli závažným chybám zrušil a vrátil případ k novému projednání.

Více k případu Českému rozhlasu řekl předseda senátu okresního soudu v Táboře Martin Prokop: "Paní obžalovaná trvá na slyšení znalce, proto jsem samozřejmě musel jejímu návrhu vyhovět. Pan doktor sem musí přijet osobně, bude vyslechnut, a to i ze strany obhajoby. Předpokládám, že by nyní mohlo být rozhodnuto. Věc bude rozhodována podle nového trestního zákoníku, které je účinný od 1. ledna 2010. Bude posuzována podle nové právní úpravy."

Obhájkyně obžalované Klára Veselá Samková ke kauze uvedla: "Jestliže bude prvoinstančním soudem provedeno dokazování v rozsahu, ve kterém mu to odvolací soud nařídil, tedy bude zkoumána léčebná síla konopí setého v souvislostech k trestnímu právu, pak věřím, že rozsudek bude osvobozující. Takové zhodnocení a provedení důkazů bude sloužit všem dalším případným samoléčitelům."

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme