V Saúdské Arábii vrcholí kampaň proti svatému Valentýnovi

Saúdskoarabské úřady opět vytáhly proti připomínání zítřejšího svátku svatého Valentýna. Konzervativní muslimská monarchie se snaží vykořenit jakékoli vlivy západní kultury. Svátek zamilovaných, spojovaný navíc se jménem křesťanského světce, proto znamená zvýšenou aktivitu i pro saúdskoarabskou náboženskou policii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srdce

Srdce | Foto: Fotobanka stock.xchng

Pokud už máte po krk stánků s růžemi, krabicemi ve tvaru srdíčka a plyšových medvídků, Saúdská Arábie je pro vás na svatého Valentýna jako dělaná. Tak popisuje atmosféru zpravodaj britského deníku The Times.

Jak připomíná i místní tisk, obchodníci dostali zákaz vystavovat dokonce i cokoli červeného a všechno prý neustále kontrolují hlídky náboženské policie mutawa.

Proti západním vlivům brojí konzervativci i v jiných zemích Blízkého východu, ne všude má ale jejich názor také oficiální zastání.

Například v Íránu nebo v Egyptě jsou naprosto běžné obchody nejen s valentýnskou, ale v patřičném období i třeba s vánoční tématikou.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme