Slovenská unie autodopravců zažaluje kvůli mýtu stát

Slovenským autodopravcům došla trpělivost. Kvůli novému mýtnému systému žalují stát. Na 36 žalob a stížností podají do konce měsíce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamiony v koloně

Kamiony v koloně | Foto: Michal Schoffer

Jde mimo jiné o posouzení, zda došlo k odepření práva na stávku nebo porušení obchodního tajemství. Podle jednoho z členů předsednictví unie Jaroslava Poláčka budou řidiči kamionů také pokračovat v protestních akcích.

"Unie zůstává i nadále ve stávce a čekáme na vyjádření vlády, ministerstva a reakce všech institucí, které jsme oslovili. Pro nás je velmi důležité, co nám odpoví, protože termíny jsou stále nejasné a vše je zamlžené," řekl Poláček.

Elektronický výběr mýtného spustili Slováci na začátku letošního roku. Řidiči kamionů ale žádají vládu, aby zrušila poplatky na silnicích první třídy. Dopravci proti tomu protestovali už na začátku ledna a tehdy dosáhli částečného úspěchu. Únorový protest ale zdaleka takovou razanci neměl.

Igor Maňour, Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme