Stát podpoří cestování znevýhodněných skupin obyvatelstva

Ministerstvo pro místní rozvoj spustilo dotační program na podporu cestování znevýhodněných skupin obyvatel, jako jsou senioři, postižení, rodiny s malými dětmi nebo mládež. Podnikatelé, kteří usnadní uvedeným skupinám lidí cestování, můžou na takové projekty letos čerpat celkem 100 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senioři

Senioři | Foto: Fotobanka stock.xchng

"Cílem programu je dát možnost cestovat i těm lidem, kteří nemají dostatek peněz nebo jsou jinak omezeni," řekla ředitelka odboru cestovního ruchu ministerstva pro místní rozvoj Jitka Fatková.

Mělo by se jednat například o školy v přírodě, slevové karty nebo programy pro handicapované.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitelka odboru cestovního ruchu ministerstva pro místní rozvoj Jitka Fatková na Rádiu Česko

Program je orientován na podnikatele, kteří jsou činní v oblasti ubytování, stravování, cestovních kanceláří a agentur. Každý žadatel by měl mít nejméně dvouletou zkušenost v oboru.

O tom, který projekt dostane zelenou, bude rozhodovat komise, kterou navrhne ministerstvo pro místní rozvoj. Žádosti je možné podávat do 15. dubna, další dva měsíce se budou žádosti vyhodnocovat.

Žadatel o dotaci může dostat až polovinu potřebných prostředků, zbytek musí zaplatit z vlastních zdrojů. Dotaci je ale třeba vyčerpat ještě v tomto roce. Rozpočet projektu může být od jednoho do pěti milionů korun. Podnikatelé tak mohou získat od státu až dva a půl milionu.

Igor Maňour, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme