Ve slovenském parlamentu může být nová pravicová strana

Nová hvězda na slovenské politickém nebi nezhasíná. Do parlamentu má i podle dalšího průzkumu nakročeno pravicová strana Svoboda a solidarita, která vznikla teprve před rokem. Čtyři měsíce před volbami ji podporuje více než 9 procent voličů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislavský hrad

Bratislavský hrad | Foto: European Commission Audiovisual service

O tyto hlasy pravicových voličů zároveň přišla nejsilnější opoziční strana SDKÚ Mikuláše Dzurindy. Ta za čtyři roky nenašla zajímavá témata, voliče ztrácí pomalu, ale setrvale a ještě ji srazil k zemi premiér Robert Fico, který na ní vytáhl deset let starý finanční skandál.

Robertu Ficovi současná situace vyhovuje, jeho stranu podporuje už několik let kolem 40 procent voličů a bitva mezi pravicovými stranami mu neubírá ani hlas. Nová politickou hvězdu Svobodu a Solidaritu vede ekonom a milionář Richard Sulík, který spoluvytvářel velmi úspěšnou daňovou reformu minulé vlády.

Milan Kopp, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme