Sklářská škola v Kamenickém Šenově dostala šanci

Liberecký kraj dal nejstarší sklářské škole na světe v Kamenickém Šenově ultimatum a její sloučení s Novoborskou školou odsunul o devět měsíců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklářské muzeum v Kamenickém Šenově

Sklářské muzeum v Kamenickém Šenově

Sklářská škola v Kamenickém Šenově tak stále nemá jistou budoucnost. Liberecký kraj sice v lednu oznámil, že škola sklářů na Českolipsku má šanci předvést svou životaschopnost, o týden později ale schválil znovu její sloučení se školou Novoborskou.

Návrh na sloučení sklářské školy v Kamenickém Šenově a v Novém Boru na Českolipsku má vypracovat radní pro školství Radek Cikl.

Škola v Kamenickém Šenově začala spolupracovat s Mezinárodní sklářskou federací a doufá, že pokud se jí podaří získat zahraniční studenty, kteří by zde studovali, vydělá si na sebe.

Letos má škola v Kamenickém Šenově jen kolem sedmdesáti žáků. Příští rok jich bude ještě o deset méně. Jen na mzdách by tak musel Liberecký kraj nad rozpočet poslat škole tři miliony korun.

Ivana Schoffelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme