Neprodané obědy z českobudějovických restaurací by mohli získat bezdomovci

Českobudějovičtí bezdomovci budou možná dostávat jídla z poledních menu restaurací. Na radnici totiž, po vzoru města Brna, vzniká projekt s názvem Jídlo pro bezdomovce. Nyní se zkoumá zájem provozovatelů restaurací, kteří by zbylé jídlo pro bezdomovce poskytovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovec. Ilustrační foto

Bezdomovec. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

"Myšlenka je velmi jednoduchá. Restaurace, která vaří tzv. polední menu, musí nespotřebovaná jídla během dvou hodin zlikvidovat. V Brně je napadlo, že by jídla našla své adresáty právě u bezdomovců. Zbývá tedy oslovit restaurace, jestli by v Českých Budějovicích byl zájem se do projektu zapojit a oslovit někoho, kdo by jídla dovezl," potvrdil náměstek českobudějovického primátora Rudolf Vodička.

"Do rozvozu bychom zapojili Městskou charitu, která provozuje azylový dům v Riegrově ulici. Věřím, že prostřednictvím charity bychom byli schopni projekt realizovat," upřesnil představy rodícího se projektu Vodička.

Martin Hlaváček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme