Kontrolní den prověří přípravu dálnice D11 a silnice R35

Dnešní kontrolní den prověří, jak pokračuje příprava rychlostní komunikace R35 a realizace dálnice D11. V Pardubicích se kvůli tomu sejdou zástupci samospráv, projektanti, investor a účast přislíbil i ministr dopravy Gustáv Slamečka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dočkáme se R35?

Dočkáme se R35? | Zdroj: ČTK

"Budeme řešit jak vypadá aktuální situace ve vývoji přípravy a výstavby R35. Budeme tam diskutovat i o tom, jaká je teď dopravní situace po zprovoznění opatovické křižovatky, jestli je potřeba zavést nějaké dopravní opatření, a všechny informace, které se budou týkat R35," dodává vládní zmocněnec pro silnici R35 Ivo Toman.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech kolem dostavby dálnice D11 a silnice R35 mluvil v Ranním interview vládní zmocněnec pro obě komunikace Ivo Toman.

Dostavba dálnice D11 a rychlostní silnice R35 by měla odlehčit přetížené dálnici D1 a spojit severní a východní Čechy s Moravou. Stavby se ale vlečou a dálnice na Hradec Králové kvůli sporům o pozemky ještě stále nestojí ani do samotného Hradce.

Patnáct let se například táhne spor s farmářkou Ludmilou Havránkovou, kvůli jejímž pozemkům zatím nebylo možné dotáhnout dálnici D11 až do Hradce Králové. Teď to konečně vypadá na dohodu. Za tři hektary svých pozemků by měla dostat jiné tři hektary v sousedství a dalších 130 hektarů do dlouhodobého pronájmu, potvrzuje to i vládní zmocněnec pro výstavbu dálnic Ivo Toman:

"Vláda schválila na posledním jednání principy dohody s paní farmářkou. Strana Ludmily Havránkové tyto principy parafovala. O těch principech se jednalo asi půl roku a teď už nám jen zbývá do konce dubna sepsat čistopis smlouvy a předložit to vládě. Já pevně věřím, že se dožijeme toho, že se udělá tečka za tímto skoro sedmnáctiletým příběhem."

Veronika Malá, Milena Dvořáková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme