Nestlé vykázala za loňský rok zisk okolo 10 miliard dolarů

Nestlé, největší potravinářská společnost světa, překonala očekávání analytiků. Švýcarský výrobce pochutin a dětské výživy za loňský rok nahlásil zisk na úrovni bezmála 10 miliard dolarů, což znamená meziroční růst o 4,1 procenta. To je výsledek o dvě desetiny procenta lepší, než předpovídali experti oslovení agenturou Reuters.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čokoláda

čokoláda

Nestlé tak potvrdila, že se jí poté, co se zbavila některých aktivit a zlevnila část luxusních výrobků, daří. Analytik Conseq Finance Michal Stupavský ale nevidí celkové výsledky Nestlé tak pozitivně jako ostatní:

Přehrát

00:00 / 00:00

O ekonomické situaci společnosti Nestlé mluvil na Rádiu Česko analytik Conseq Finance Michal Stupavský.

"Co se týče celkových tržeb, tak to bylo na úrovni odhadu analytiků, takže tady žádné pozitivní překvapení nebylo. Z mého analytického pohledu je to důležitější zpráva, než je mírné překonání odhadů čistého zisku."

Podle některých expertů společnost zároveň potvrdila, že jsou akcie potravinářských firem vzhledem k situaci na trhu zajímavou volbou. Stupavský by i přesto s nákupem akcí společnosti Nestlé otálel:

"Přes poměrně uspokojivé výsledky v loňském roce a přes skutečnost, že Nestlé je určitě úžasnou světovou firmo, tak z mého pohledu jsou akcie Nestlé poměrně drahé a s jejich nákupem bych byl poměrně opatrný."

Martina Mašková, Roman Chlupatý, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme