Stávka pilotů Lufthansy přinese chaos i na německé železnici

Řetězovou reakci zřejmě přinese stávka pilotů německé letecké společnosti Lufthansa. Ta začne v pondělí a potrvá čtyři dny. Cestující sáhnou pravděpodobně po železnici, coby náhradní dopravě, a na kolejích by to mohlo způsobit chaos.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

Vedení Lufthansy pevně počítá s tím, že protestní akce paralyzuje prakticky veškerý letecký provoz. Největší evropský vzdušný dopravce má denně ve vzduchu na 700 pilotů a do stávky je připraveno vstoupit plných 4200 členů odborového sdružení Cockpit.

Na frekventovaných trasách, jako třeba Berlín - Frankfurt nebo Mnichov - Hamburk, se tak očekává nápor na beztak přeplněné vlakové spoje.

"Už teď meleme po lidské i technické stránce z posledního," varuje předseda železničních odborů GDBA Klaus-Dieter Hommel.

Německé dráhy nemohou stávající spoje posílit, protože jim kvůli problémům s osami chybí řada rychlovlaků řady ICE-3.

Jiří Hošek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme