Filmové Berlinale vyvrcholí předáním Zlatého a Stříbrných medvědů

Jubilejní 60. filmové Berlinale je v cílové rovince. Už dnes večer se dozvíme jména držitelů hlavních cen, tedy Zlatého medvěda za nejlepší snímek a Stříbrných medvědů v jednotlivých kategoriích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamera snímající dění na červeném koberci

Kamera snímající dění na červeném koberci | Foto: Jiří Hošek

Experti jsou na prognózy ohledně okruhu favoritů skoupí. V posledních letech bylo totiž rozhodnutí poroty často velmi překvapivé.

Umělecké ředitelce karlovarského filmového festivalu Evě Zaoralové se nejvíc líbil ruský zástupce v hlavní soutěži a taky norská černá komedie "Něco jako džentlmen" se Stellanem Skarsgardem. Ta sice boduje v diváckých anketách, ale umělecká kritika pro ni moc pochopení nemá.

Berlinale je festival se silným politickým podtextem a tak by bez šancí nemusel být japonský protiválečný film Caterpillar. Porota v čele s režisérem Wernerem Herzogem vybírala z celkem dvaceti filmů.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme