Na Ukrajině končí tahanice kvůli údajným volebním podvodům

Na Ukrajině definitivně skončilo zpochybňování výsledků nedávných prezidentských voleb. Neúspěšná kandidátka Julia Tymošenková totiž nečekaně stáhla svou žalobu proti zmanipulování voleb a soud jí vyhověl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajina

Ukrajina | Foto: Emanuel Macoun

Julia Tymošenková stáhla svou žalobu proti výsledkům hlasování, kterou podala u nejvyššího správního soudu. Porážku ve volbách ale pořád neuznala.Tvrdí, že její důkazy o podvodech soudci nebrali v potaz, nevyslechli také svědky údajného falšování.

Tymošenková tvrdí, že rozhodování správního soudu bylo politicky motivované, proto nemělo cenu pokračovat v projednávání její žaloby. Definitivně tak padla poslední možnost zpochybnit výsledky voleb.

Jejich vyvrcholením tak bude čtvrteční inaugurace nového ukrajinského prezidenta Viktora Janukoviče. Tomu dnes vůbec poprvé od voleb pogratuloval k legitimnímu zvolení, někdejší symbol oranžové revoluce, odstupující prezident, Viktor Juščenko.

Milan Kopp, Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme