Expředseda ČSSD v Praze 1 přiznal novinářům jednání o pandurech

Bývalý předseda ČSSD v Praze 1 Miloslav Kožnar připustil, že se zástupci rakouské firmy Steyr jednal v roce 2003. Schůzky se týkaly vzniku společného podniku na výrobu obrněných transportérů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva muži v kauze Pandury - Miloslav Kožnar (vlevo) a Jan Vlček (vpravo)

Dva muži v kauze Pandury - Miloslav Kožnar (vlevo) a Jan Vlček (vpravo) | Zdroj: ČTK

Podle šéfa sociálních demokratů Jiřího Paroubka to byl právě Kožnar, kterého dva rakouští exmanažeři Steyru označovali za "místostarostu Prahy" v souvislosti s možným uplácením okolo nákupu transportérů Pandur pro českou armádu.

Popis ukazoval na nynějšího předsedu ČSSD Jiřího Paroubka - ten se ale minulý týden ostře bránil spojování svého jména s kauzou. Případ otevřela Mladá fronta DNES - podle ní obchod s rakouskou zbrojařskou firmou Steyr byl možná ovlivněn korupcí.

Sám Kožnar považuje celou kauzu "Pandury" za zbytečně zpolitizovanou. Paroubek, na kterého by také seděl popis politika, který jednal s rakouskými manažery, se silně bránil spojení kauzy s jeho jménem. Paroubek oba manažery nazval "přidržtaškami" a zpochybnil jejich svědectví.

Deník Mladá fronta Dnes otiskl minulý týden smlouvy mezi konzultantem Janem Vlčkem a firmou Steyr. Podle těch měl Vlček za téměř půl druhé miliardy korun zajistit schůzky s českými politiky. Sám Vlček existenci smlouvy připouští, podle něj ale měla především dokázat, že česká strana jedná na nejvyšší úrovni.

Šárka Slezáková, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme