Společnost RWE vstoupila v Česku i na trh s elektřinou

Energetická skupina RWE bude dodávat domácnostem nejen plyn, ale i elektřinu. Velké podniky zásobuje proudem už od začátku roku. Pro RWE, to není nic nového, je druhým největším producentem a třetím největším dodavatelem elektřiny v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

RWE Transgas

RWE Transgas | Foto: Marián Vojtek

V Česku bude nejdřív hledat zákazníky hlavně mezi dosavadními odběrateli plynu. Podle člena představenstva Tomáše Varcopa chce RWE postupně svůj podíl na českém trhu s elektřinou zvyšovat

"Od okamžiku dohody a podpisu mandátu jsme schopni dodávat zákazníkům v horizontu tří měsíců. Předpokládáme, že to gró nastane ve čtvrtém kvartále letošního roku. Do budoucna je obecně na českém trhu ambicí RWE mít tržní podíl, který odpovídá významu skupiny na evropském elektroenergetickém trhu, takže předpokládáme dvouciferný podíl v procentech, " vysvětluje čísla a data Tomáš Varcop.

Zároveň RWE oznamuje, že od dubna zdraží zemní plyn domácnostem. V důsledku celosvětové hospodářské krize plyn celý minulý rok zlevňoval. RWE Transgas podle Varcopa ceny pro druhé čtvrtletí letošního roku zveřejní do konce tohoto týdne, zvýšit se mají o pár procent.

"Pro toho kdo sleduje vývoj ceny ropných derivátů a vývoj kurzu české koruny vůči americkému dolaru, asi nebude překvapením, že ty ceny nezůstanou stabilní. Očekáváme mírný nárust," říká na vysvětlenou Tomáš Varcop z představenstva RWE.

Jaroslav Skalický, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme