Mnohé pumpy ve Francii jsou kvůli stávce bez benzinu

Některé benzínové pumpy ve Francii mají problémy kvůli stávce v rafineriích společnosti Total. Ta pokračuje již téměř týden. Vláda sice slibuje, že udělá vše pro to, aby Francouzi dopady stávky u čerpacích stanic nepocítili, odboráři ale hrozí, že rozšíří stávku i na další společnosti, které ve Francii provozují rafinerie. Vedení Totalu nabídlo odborům další jednání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování benzínu. (Ilustrační foto)

Tankování benzínu. (Ilustrační foto) | Foto: Tiskový servis Evropské komise

Management společnosti a zástupci stávkujících budou znovu debatovat o jádru sporu. Total totiž plánuje zrušení rafinerie u města Danquerque na severu Francie. Společnost dodává pohonné hmoty do poloviny čerpacích stanic ve Francii. Podle informací z vedení Totalu není zatím situace dramatická.

Částečný nedostatek benzinu a nafty se projevil jen asi u stovky benzínových pump, což mluvčí firmy označil za kapku v moři. Nicméně francouzská vláda má obavy z možných komplikací.

Ministr průmyslu Christian Estrosi stávkující vyzval, aby si Francouze nebrali jako rukojmí ve sporu. Vedení společnosti Total pak vybídl k obnovení rozhovorů se zaměstnanci. Přestože dosud nebyl důvod sáhnout do strategických zásob pohonných hmot, Christian Estrosi přohlásil, že vláda je připravena přijmout taková opatření, aby Francie nebyla odříznuta od této důležité suroviny.

Jan Pokorný, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme