Skandál s nováčkovskými rituály v Bundeswehru bobtná

V Německu se dál rozrůstá skandál kolem nechutných vstupních rituálů u vojenských jednotek. Ty evidentně nebyly pochybnou výsadou jen u horských myslivců v Bavorsku, kde se aféra zrodila. Kauzou by se měl ve středu zabývat Spolkový sněm.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý OT Fox

Německý OT Fox | Foto: USMC

Zmocněnec dolní parlamentní komory pro záležitosti bundeswehru Reinhold Robbe shromáždil informace o 23 případech drsných nováčkovských rituálů. Ty by měli dostat na stůl členové poslaneckého výboru pro obranu.

Nejrůznější excesy, často sexuálního charakteru, týkající se přijímání nováčků, byly a jsou zřejmě běžnou praxí taky u vojenského námořnictva. Tam měl zdomácnět rituál jménem ,červený zadek,' takzvaný ,Rotarsch-Ritual,' kdy je na nováčkům na holé pozadí přikládán elektrický leštič parket.

U dalších zvrhlých obřadů je většinou v hlavní roli bezuzdná konzumace alkoholu. Ministr obrany Guttenberg už před časem přislíbil, že z rituálů, které se děly s vědomím nadřízených, vyvodí důsledky.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme