Stávka na železnici bude, někde se připojí i autobusy

Pondělní stávku na železnici odvrátí už jen zázrak, tvrdí odboráři. Nepomohl ani návrh ČSSD, která chce ve čtvrtek k zákonu o veřejných zakázkách dát přílepek, který vrací DPH u benefitů na původní úroveň. Právě kvůli vyššímu zdanění zaměstnaneckých benefitů, které platí od ledna, chtějí odbory stávkovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha hlavní nádraží. Ilustrační foto.

Praha hlavní nádraží. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

"My už nemůžeme přistoupit na přísliby, že 10. a 17. března bude jednat poslanecká sněmovna a že se poslanci zavážou, že nebudou používat obstrukce. Ten zákon už třikrát spadnul pod stůl," upozornil předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša.

Železnice se podle něj zastaví nejenom na hlavních tazích, ale i na všech regionálních tratích v celé republice. "Spolupracují s námi i odborové svazy, které mají své členy v autobusové dopravě, takže se částečně zastaví i autobusová doprava," dodal Pejša.

Ke stávce by se mohli připojit i odboráři některých městských Dopravních podniků. Uvažují o tom například v Ostravě, Opavě Olomouci nebo Pardubicích. Není ale jasné, jestli všude opravdu přeruší práci. Možná jen vyjádří svoji podporu nějakou manifestační formou.

Pravicoví politici akci označili za vydírání, rozhodnutí odborů kritizoval také premiér Jan Fischer.

Igor Maňour, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme