Čínský bankéř míří do vedení Mezinárodního měnového fondu

Čína potvrzuje svůj rostoucí význam ve světové ekonomice, posílá bankéře do vedení Mezinárodního měnového fondu. Finanční expert Ču Min bude zvláštním poradcem výkonného ředitele Fondu Dominiquea Strausse-Kahna. ČLR tak potvrzuje současný význam ve světě. V současnosti je třetí největší ekonomikou, podle odhadů však ještě letos předstihne dosud druhé Japonsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu

Sídlo Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu | Foto: Mezinárodní měnový fond

Ču Min přináší bohaté zkušenosti získané ve vládě i finančním sektoru, prohlásil na adresu současného zástupce guvernéra čínské centrální banky Dominique Strauss-Kahn. Jak dodal, jeho nový poradce má pomoci Mezinárodnímu měnovému fondu lépe porozumět jak samotné Asii, tak i rozvojovým trhům.

Ču Min působil od konce 90.let minulého století v Bank of China, loni pak byl jmenován viceguvernérem centrální banky. Pozornost upoutal i na nedávném Světovém ekonomickém fóru v Davosu, kde obhajoval uměle udržovaný kurz čínské měny a naopak označil nestálost amerického dolaru za hrozbu pro zotavení světového hospodářství.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme