Ve Francii zastavili po mnohých stížnostech pohoršující protikuřáckou kampaň

Francouzský úřad pro regulaci reklamy zastavil novou protikuřáckou kampaň. Důvodem jsou plakáty, které měli šokovat veřejnost. Nezobrazovali však rentgenové snímky plic kuřáků, ale chlapce a děvčata, klečící s cigaretou v ústech před mužem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zapálená cigareta

Zapálená cigareta | Foto: Fotobanka stock.xchng

Kritici vytýkají plakátům celkem zřejmý sexuální podtext. U obrázků mladých francouzů klečících s cigaretou před muži je slogan ,Kouřit, znamená otročit tabáku.'

Podle Úřadu pro regulaci reklamy plakáty porušují přinejmenším čtyři články etického kodexu, jako je například zákaz šíření obrazu ponížení nebo situací nadvlády a vykořisťování.

Deník Le Figaro cituje ředitele asociace nekuřáků, která kampaň financuje. Ten prohlásil, že mladí lidé na tradiční varování neslyší. Přestože se ve Francii nesmí kouřit v restauracích a kavárnách, počet zejména mladých kuřáků stoupá. Zvyšuje se zejména množství těch, kteří kouří každý den.

Jan Pokorný, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme