Pražské zastupitelstvo projedná záchranu Kongresového centra za sto milionů

Pražské zastupitelstvo dnes bude rozhodovat o financích pro zadlužené Kongresové centrum. Rada města už v úterý rozhodla, že poskytne centru sto milionů korun. Finance jsou primárně určeny na pokrytí letošní devadesátimilionové splátky dluhu, Magistrát chce také vypsat výběrové řízení jehož vítěz by měl dluh restrukturalizovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kongresové centrum

Kongresové centrum | Foto: ČRo

Podle náměstka primátora Milana Richtera chce město kongresovému centru pomoct z dluhů také tím, že se pokusí prodat část centra a získat tak více než miliardu korun.

"Říkáme, že jsme ochotni prodat pozemky, hotel a byznys centrum komukoliv, kdo bude schopen převzít závazky a restruktulizovat celý dluh. Jsem přesvědčen, že v tuto chvíli je pro kongresovou turistiku nezbytně nutné zachovat v majetku města hlavní budovu Kongresového centra. Je totiž nejvýznamnější pro pořádání kongresů jak v Praze, tak v celé České republice," uvedl radní Milan Richter.

Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme