70 bodů v jednom zápase. Mladík Booker se zařadil mezi legendy NBA, jeho tým přesto prohrál

Basketbalista Devin Booker se stal nejmladším hráčem v historii NBA a šestým celkově, který dokázal v NBA nastřílet 70 bodů. Jeho Phoenix ale prohrál v Bostonu 120:130. Washington si pojistil třetí příčku tabulky Východní konference výhrou 129:108 nad Brooklynem. Čtyři minuty odehrál Tomáš Satoranský a přispěl k 44. vítězství v sezoně jedním blokem a asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devin Booker

Devin Booker | Zdroj: ČTK

Přes hranici 70 nastřílených bodů se v NBA dostali Wilt Chamberlain, David Thompson, David Robinson, Elgin Baylor a před 12 lety Kobe Bryant. V nočním desetizápasovém programu se do této společnosti přidal teprve dvacetiletý rozehrávač Phoenixu Devin Booker.

Nikdo v historii soutěže nedokázal nastřílet tolik bodů do koše Bostonu jako Booker. „Tohle se opravdu nestává často, navíc proti týmu, který hraje tak dobře v obraně jako Celtics,“ nechal se slyšet talentovaný rozehrávač.

„Hrál jsem v zóně, ale těžko se ten stav popisuje. Byl jsem v něm už předtím, ale nikdy netrvala tak dlouho,“ přiznal Devin Booker, třináctka draftu 2015, který 51 bodů zaznamenal až ve druhém poločase z toho 28 v poslední části.

Domácí táhl za vítězstvím s 34 body Isaiah Thomas. „Bylo to zvláštní. Nikdy předtím jsem nic podobného neviděl. Hledali ho skoro ve všech pozicích, aby dal bodů co možná nejvíc. Klobouk dolů před tím co dokázal,“ říkal po utkání Thomas.

Washington ukončil na domácí palubovce první letošní dvouzápasovou vítěznou sérii Brooklynu a porazil ho i počtvrté v sezoně. 22 bodů obstaral John Wall, 19 přidal Bradley Beal. Oba odehráli jen 24 minut. Wizard si díky výhře definitivně zajistili třetí účast v play off za poslední čtyři roky.

Hlavní zásluhu na tom dnes měli ale hráči z lavičky. Hned tři z nich totiž dosáhli na dvouciferný počet bodů. Nejvíce z nich 18 měl na kontě rozehrávač Brandon Jennings. Jediný Čech v soutěži Tomáš Satoranský neproměnil ani jednu ze svých dvou střel z pole.

Úřadující šampioni z Clevelandu zvítězili nad Charlotte 112:105. LeBron James se na triumfu podílel 32 body, 9 doskoky a 11 asistencemi. Pivot Nikola Jokić pomohl 30 body, 17 doskoky a 5 asistencemi Denveru porazit Indianu 125:117. Při vítězství Houstonu nad New Orleans 117:107 zaznamenal 38 bodů a 17 asistencí James Harden.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme