Německá přítomnost v Afghánistánu se stala předmětem obstrukcí v Bundestagu

Málo vídaná scéna se dopoledne odehrála v německém Spolkovém sněmu. Jeho předseda vykázal z jednacího sálu celou poslaneckou frakci postkomunistické Die LINKE. Ta protestovala transparenty proti německé vojenské přítomnosti v Afghánistánu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německý Bundestag

německý Bundestag | Foto: Bundestag.de

Padesát ze šestasedmdesáti zákonodárců Die LINKE povstalo v jednacím sále s cedulemi, na kterých byla jména a věk obětí krvavého náletu na cisterny v Afghánistánu. Ten loni v září nařídil německý velící důstojník.

Poslanci Die LINKE prý chtěli protestovat proti tomu, že Spolkový sněm ještě památku obětí neuctil.

Předseda Bundestagu Norbert Lammert z CDU zákonodárce vyzval, aby transparenty odložili. Když tak dostatečně rychle neučinili, z jednání je vyloučil. Po chvilce diskusí opustila jednací sál celá poslanecká frakce.

Zatím není jasné, jestli se postkomunisté budou moci zúčastnit hlasování o prodloužení mandátu německého kontingentu v Afghánistánu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme