V divadle Kolowrat se budou udílet Ceny Alfréda Radoka

Divadelní Ceny Alfréda Radoka za rok 2009 dnes poputují do rukou laureátů. Slavnostní předávání proběhne od šestnácti hodin v Divadle Kolowrat. Uděluje je každoročně Nadační fond Cen Alfréda Radoka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled z balkónu na jeviště

Pohled z balkónu na jeviště | Foto: Dana Wiesnerová | Zdroj: Český rozhlas

Zahrnují v sobě jak ocenění za text nejlepší původní české divadelní hry, tak ocenění v inscenačních kategoriích. O nominacích hlasují kritici na základě ankety v časopisu Svět a divadlo.

"Aritmeticky lze říct, že tady rozhodovalo více lidí. Ale já bych neřekl, že tím je to moudřejší. Mně je sympatické na našich cenách to, že je to jen sečtení hlasů, anketně daných. Není to o tom, že by se sešla komise a vzájemně se přesvědčovala, že tohle je lepší a podobně," řekl šéfredaktor časopisu Svět a divadlo Karel Král.

Novinkou letošních cen je projekt Noc českých a slovenských dramatických autorů. "Zajímavou novinkou v dramatické soutěži je projekt s názvem Noc českých a slovenských dramatických autorů, který vzniká ve spolupráci s novou scénou Národního divadla. V jeho rámci by tři nejlepší texty měly v inscenovaném čtení uvést na jeviště nové scény tři renomovaní režiséři. Hana Burešová, Martin Čičvák a Martin Porubjak," upřesnila tajemnice Nadačního fondu Cen Alfréda Radoka Klára Procházková.

Zuzana Filípková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme