Mosad se mezi Izraelci těší stále větší popularitě

Izraelská tajná služba Mosad se v posledních týdnech těší mimořádné oblibě mezi obyvateli židovského státu. Jde o reakci na lednovou vraždu předního palestinského teroristy v Dubaji.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelská vlajka

Izraelská vlajka | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Ve světě neustává kritika, že komando atentátníků ke svému krytí zneužilo pasy pěti západních států. Jak ale informují tamní média, v Izraeli operace zvýšila i zájem o práci ve špionážní agentuře.

Samotný Mosad zájemce láká na své internetové stránce na vidinu důležité práce pro jejich zemi. Dobře jdou také na odbyt trička a další suvenýry připomínající mýty opředenou agenturu.

Popularita Mosadu roste navzdory tomu, že se dubajské policii podařilo částečně odhalit už 26 lidí, kteří se prý na vraždě Palestince Mahmúda Mabhúda podíleli. I když většina stop vede do Izraele, jeruzalémská vláda účast na atentátu odmítá potvrdit nebo popřít.

Šéf dubajské police se proto v deníku al-Chalídž obrátil na ředitele Mosadu Meira Dagana. Měl by se prý zachovat jako chlap a k atentátu se přiznat.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme