Cyklista Kreuziger výhrál závod Kolem Sardinie

Českému cyklistovi Romanu Kreuzigerovi vyšel vstup do nové sezony fantasticky. Třiadvacetiletý člen týmu Liquigas totiž dokázal zvítězit v pětidílném závodu Kolem Sardinie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Roman Kreuziger

Český cyklista Roman Kreuziger | Foto: www. romankreuziger.com

Roman Kreuziger se dostal do průběžného vedení v celého podniku ve středeční etapě a od té doby do čela už nikoho nepustil. V cíly konečně etapy v Cagliary se tak český jezdec radoval z vítězství, druhého Chrise Hornera ze Spojených států porazil o čtyři sekundy.

Kreuziger, který na loňské Tour de France skončil devátý, vyhrál už svůj třetí etapový závod v profesionální kariéře. V roce 2008 se prosadil na závodě Kolem Švýcarska, minulý rok triumfoval na Kolem Romandie.

V sobotní  závěrečné etapě o délce 140,6 km zvítězil Ital Alberto Loddo před svým známějším krajanem Alessandrem Petacchim. Kreuziger dojel v hlavním poli a neztratil na průběžně druhého Hornera ani na třetího Thomase Voeklera z Francie.

Výsledky cyklistického etapového závodu Kolem Sardinie, 5. etapa (140,6 km):

1. Loddo 3:24:51, 2. Petacchi, 3. Gatto (všichni It.), 4. Galimzjanov (Rus.), 5. Metlušenko (Ukr.), 6. Rossi (It.), ...37. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.

Konečné pořadí:
1. Kreuziger (ČR) 22:08:06,
2. Horner (USA) -4, 3. Voekler (Fr.) -6, 4. Brajkovič (Slovin.), 5. Caruso (It.), 6. Niemiec (Pol.) všichni -10.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme