Na Sušicku o půlnoci končí analogové vysílání

Jihočeské vysílače Svatobor a Barák začnou dnes o půlnoci vysílat digitálně. Na Sušicku tak skončí analogové vysílání. Diváci, kteří nemají settopbox nebo moderní televizory vybavené digitálním přijímačem, od pondělí vysílání nenaladí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televizní ovladač

Televizní ovladač | Foto: Fotobanka stock.xchng

Digitální signál bude mít stejné pokrytí jako analog, problém mohou mít však obyvatelé Nýrska. Hlavní koordinátor přechodu na digitální vysílání Zdeněk Duspiva slibuje plné pokrytí od půlky března.

"Poblémovým místem, které známe a které se řeší už od počátku průběžně, je oblast Nýrska. Došlo už k dohodě mezi regulačním orgánem, operátorem a televizemi o přechodném řešení a definitivním dořešení v průběhu března, kdy bude nastaven kmitočet a posílení signálu v dané oblasti," řekl Duspiva.

Aktuálně se řeší otázka vysílače Barák na Klatovsku. "V zásadě probíhá měření, samozřejmě i na základě podnětů diváků z problémových oblastí," dodal

V problémových oblastech bude televizní vysílání dočasně řešeno takzvanými dokrývači, které zajistí plnohodnotný příjem.

Alice Kottová, David Havlena Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme