Z Afghánistánu se vrací domů další čeští vojáci

Poslední vojáci ze 4. kontingentu české armády se z Afghánistánu vracejí domů. Kontingent měl celkem 277 vojáků, dnes odpoledne přiletí posledních čtyřiačtyřicet. Místo nich už v provinčním rekonstrukčním týmu v Lógaru působí další kontingent, v pořadí pátý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci při výcviku v Afghánistánu

Čeští vojáci při výcviku v Afghánistánu | Zdroj: 601. skupina speciálních sil

Český rekonstrukční tým je jedním ze šestadvaceti podobných , které v mezinárodních silách ISAF působí. Kromě vojáků jsou v něm i civilisté. Jedná se o desítku odborníků, kteří mají na starost rozvojové a rekonstrukční programy.

Pátý kontingent začal v Lógaru fungovat toto úterý. Jsou v něm vojáci ze 72. mechanizovaného praporu z Přáslavic, ze 13. dělostřelecké brigády z Jinců a 43. výsadkového mechanizovaného praporu z Chrudimi. A kromě toho specialisté z dalších třiceti útvarů armády. Jejich mise je půlroční.

Blanka Černá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme