Slovenskou opozici povede do voleb poprvé žena

Nejsilnější slovenskou opoziční stranu SDKÚ povede do parlamentních voleb žena. Na čelo kandidátky se postaví Iveta Radičová, kterou vybrali v primárkách členové strany. Radičová je nejoblíbenější slovenská politička a jejím úkolem bude získat nové voliče, které jinak SDKÚ dlouhodobě ztrácí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Radičová

Iveta Radičová | Foto: Vendula Uhlíková

SDKÚ od posledních parlamentních voleb nezískala žádné voliče a má čím dál menší podporu. To je podle analytiků hlavní důvod, proč členové strany vybrali na první místo kandidátky Ivetu Radičovou.

Skvěle se osvědčila v loňských prezidentských volbách, kdy získala skoro milion hlasů. Ženský princip v tom podle Radičové nehraje žádnou roli. Radičová za sebou nemá žádné skandály a její konkurenti se do ní budou špatně trefovat.

Na Slovensku je to vůbec poprvé, kdy vlivnou politickou stranu vede do voleb žena.

Ľubomír Smatana, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme