Srbské úřady před 3 lety věděly o místě pobytu generála Mladiče

Jeden z nejhledanějších mužů světa generál Ratko Mladič obviněný mimo jiné z genocidy osmi tisíců bosenských muslimů ve Srebrenici a z etnických čistek byl před třemi lety v Srbsku. Uvedl to srbský žalobce pro válečné zločiny Vladimir Vukčevič a dodal, že v současnosti se neví, kde by Mladič mohl být, přestože intenzivní pátrání po něm nepřestává.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční Bělehrad

Noční Bělehrad | Foto: Turistička organizacija Beograda

"Před třemi lety jsme věděli, kde se generál Mladič nachází," uvedl srbský žalobce pro válečné zločiny pro bělehradský deník Blic. Naznačil tak, že v té době neexistovala politická vůle Mladiče dopadnout a předat Mezinárodnímu tribunálu v Haagu.

V současné době pracuje na případu několik tisíc lidí. Poslední razie v rodném domě generála Mladiče se odehrála před pěti dny. Pod dohledem jsou příbuzní, přátelé i známí podezřelého z válečných zločinů. Podle srbského prezidenta Borise Tadiče je dopadení generála záležitostí morální očisty národa.

Jaromír Janev, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme