V Hannoveru začíná veletrh informačních technologií CeBIT

Pokles zájmu vystavovatelů i návštěvníků se i letos podepíše na tradičním veletrhu informačních technologií CeBIT, který se koná v německém Hannoveru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hannoverský veletrh CeBIT

Hannoverský veletrh CeBIT | Foto: Deutsche Messe Image Database

Akci, které se zúčastní přes 4000 vystavovatelů z 68 zemí světa, již včera slavnostně zahájil španělský premiér José Luis Zapatero a německá kancléřka Angela Merkelová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O největším světovém veletrhu výpočetní a komunikační techniky mluvil na Rádiu Česko Jakub Dvořáček, vedoucí sektorové specializace a propagace agentury Czechinvest.

Odborníci očekávají, že počet zájemců z odborné i laické veřejnosti letos může klesnout pod polovinu oproti roku 2001, kdy na veletrh zavítalo 850 000 lidí. I přesto se této akce poprvé účastní internetoví giganti jako je Google a Amazon.

Motto letošní přehlídky zní "Connected Worlds," tedy Propojené světy, což má znázorňovat trend v propojování informačních toků ve všech oblastech lidské činnosti.

Německé spory

Těsně před začátkem veletrhu napadl prezident německého sdružení BITKOM August-Wilhelm Scheer spolkovou vládu kvůli údajné absenci jasné IT strategie.

Příkladem je prý nejednotný postoj politiků k projektu společnosti Google "Street View." Řešením by podle Scheera byl vznik funkce státního tajemníka pro internet, který by spadal pod kancléřský úřad.

Obrat celého sektoru informačních technologií se loni v Německu propadl o 4,3 procenta. V Hannoveru se sešlo nejméně vystavovatelů za posledních 20 let.

Jiří Hošek, Igor Maňour, Lenka Rafaelová, Dalibor Zíta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme