V Chile se šíří rabování, vláda povolala armádu

Až deset tisíc chilských vojáků má v zemětřesením poničených oblastech nastolit pořádek. Řada zoufalých přeživších se odhodlala k rabování i násilnostem. Zákaz nočního vycházení platí například v Concepciónu či oblasti Maule. Situaci policie nezvládá i ve městě Talca.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky zemětřesení v hlavním městě Santiago de Chile.

Následky zemětřesení v hlavním městě Santiago de Chile. | Foto: AFP

Chilská vláda, která v zemi vyhlásila výjimečný stav, se snaží do postižených míst dodat humanitární pomoc. Sobotní otřesy o síle 8,8 stupně Richterovy škály nepřežilo nejméně 700 lidí.

Kromě nich se na seznam obětí připsala i jména šesti humanitárních pracovníků. Ti se měli v jednom z nejpostiženějších měst - v Concepciónu - podílet na koordinaci záchranných prací. Jejich letoun se ale zřítil.

Chilská vláda už oficiálně požádala OSN o mezinárodní pomoc a předložila seznam věcí, které akutně potřebuje. Do zemětřesením postižené země míří i Hillary Clintonová. Americká ministryně zahraničí přiveze komunikační zařízení. Američané brzy vyšlou i další nezbytnou techniku.

Igor Maňour, Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme