Stavba obchvatu Frýdku-Místku se opět komplikuje

3. březen 2010
Zprávy , Zprávy

Stavba obchvatu Frýdku-Místku čelí dalším problémům. Soud vyhověl žalobě ekologického sdružení Beskydčan na vydané územní rozhodnutí. Krajský úřad se musí začít znovu zabývat posuzováním vlivu stavby na životní prostředí. Podle Ředitelství silnic a dálnic, které už získalo asi tři čtvrtiny pozemků, může rozhodnutí soudu výstavbu zkomplikovat.

V současnosti se připravuje podrobné zdůvodnění rozsudku, potvrdila mluvčí Krajského soudu v Ostravě Barbara Plchotová. Případným odvoláním se bude zabývat Nejvyšší správní soud.

"V tuto chvíli bohužel nemohu poskytnout žádné podrobnosti, protože zatím je vypracován pouze zjednodušený rozsudek a v tuto chvíli se připravuje písemné vyhotovení rozsudku s odůvodněním, který posléze musí být doručen účastníkům řízení. Ti poté mohou využít možnosti podat opravný prostředek, v tomto případě kasační stížnost," řekla mluvčí soudu.

Podle sdružení Beskydčan, které vydané územní rozhodnutí napadlo, se prý totiž nedostatečně posoudily varianty, které nezasahují do chráněného území.

Obchvat se měl začít stavět letos. Podle vedoucího ostravské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lubomíra Hýbla je jisté, že nastanou komplikace. "Každé takové rozhodnutí komplikuje přípravu. Ale vyjádříme se, až dostaneme písemné rozhodnutí. Nevíme teď, co rozhodnutí ruší," řekl.

Spustit audio