Mrtvých po zemětřesení v Chile je už téměř osm stovek

Na 796 stoupl počet obětí silného zemětřesení v Chile. Novou bilanci oznámil místní úřad pro krizové situace, který citovala agentura Reuters. Ani toto číslo však zřejmě nebude konečné. Záchranáři se stále snaží vypátrat v troskách živé lidi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky zemětřesení v Concepciónu

Následky zemětřesení v Concepciónu | Zdroj: ČTK

Nejvíce obětí i hmotných škod připadá na pobřežní oblasti na jihu země, kde leží i druhé největší chilské město Concepción.

Bez přístřeší. zůstávají desítky tisíc lidí. Odstupující prezidentka Michelle Bacheletová oznámila, že chilské úřady posílají do zasaženého regionu tuny potravin, pitné vody a další humanitární pomoci.

Nouze lidí vyvolaná katastrofou však podněcuje další rabování. Prezidentka kvůli tomu povolala tisíce vojáků a zároveň v zasažených zónách prodloužila zákaz nočního vycházení. Zatčeny už byly desítky lidí.

Zemi zdevastovaly otřesy o síle 8, 8 stupňů Richterovy stupnice a následná přílivová vlna tsunami. Odborníci odhadují škody na desítky miliard amerických dolarů. Do Chile již začala přicházet zahraniční pomoc, kterou slíbilo mezinárodní společenství.

Martin Hromádka, Jana Vrubelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme