Někdo proti mně vede kampaň, myslí si Pernes

Volba nového ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Jiřího Pernese zůstává nadále platná. Včera odpoledne tak rozhodla rada ústavu, která se sešla aby projednala kontroverzní skutečnost, že nově zvolený ředitel v minulosti studoval Večerní universitu marxismu-leninismu a radu o tom před svým zvolením neinformoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Historik Jiří Pernes

Historik Jiří Pernes | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Rada ústavu rozhodla čtyřmi hlasy proti třem, že nebude vypsáno nové výběrové řízení na místo ředitele. "Většina členů rady si uvědomuje, že to, co mi média vyčítala, je hloupost. Většina členů pochopila, že to není důvod k tomu, aby se vypisovalo nové řízení," řekl nový ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, historik Jiří Pernes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Pernes ve Světě o osmé.

Fakt, že radě předtím o svém studiu na VUML neřekl, nepovažuje za podstatné. "Nikdo se mě na to neptal. A nikomu jsem tím neubližoval, že jsem chodil na večerní školu marxismu-leninismu," podotkl Pernes.

Nově jmenovaný ředitel ÚSTR se domnívá, že proti němu někdo vede cílenou kampaň. "Kdo to ale je, to nevím," řekl s tím, že v médiích se objevují pouze informace, které by ho měly zdiskreditovat. Naopak to, že se podle svých slov zapojoval také do protistátních aktivit v dobách komunismu, se nezveřejňuje.

Martin Křížek, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme