Kvalita potravin v Česku se zlepšila, potvrdili inspektoři

Kvalita potravin v Česku se zlepšila. Státní zemědělská a potravinářská inspekce v loňském roce zjistila o čtvrtinu méně nedostatků oproti předcházejícím rokům, a to i přesto, že provedla o čtvrtinu více kontrol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákup

nákup | Foto: Jan Rosenauer

Inspektoři navíc nemuseli v roce 2009 řešit žádnou rozsáhlou causu s větším výskytem zdravotně závadných potravin.

Podle zastupujícího ústředního ředitele inspekce Martina Klanicy se to týká i velkých prodejních řetězců - neopakovala se tedy několik let stará aféra s prodejem zkažených potravin:

"Ten tlak nejen na obchodní řetězce je z hlediska počtu, intenzity a důslednosti těch kontrol obrovský. Jsem přesvědčen o tom, a naše zjištění to dokazují, že to, co si prožili ti obchodníci před několika lety, že to bylo pro ně takové poučení, že ty standardy skutečně dopracovali," uvedl Klanica.

Ivan Holas, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme