Předseda ČSTV chce ministerstvo sportu a navrhuje prodat O2 Arénu

Předseda Českého svazu tělesné výchovy Vladimír Srb má dvě řešení, jak pomoci dlouhodobě podfinancovanému českému sportu. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu řekl, že by Svaz, jako majoritní akcionář Sazky, měl prodat O2 Arénu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sestava mikrofonů pro mluvené slovo

sestava mikrofonů pro mluvené slovo | Foto: Pavel Šaman

Sazka by totiž měla financovat sportovní svazy, což kvůli zadlužení pražské haly nedělá. Srb také doufá ve vznik ministerstva sportu. Premiér Jan Fischer ho pozval na schůzku, kde by o tom měli jednat.

"Já si sice myslím, že tato vláda už na to nemá mnoho času. V tuto chvíli říci: počkáme na příští vládu, bych nepovažoval za rozumné," poznamenal Srb.

"Abych byl spokojen, chtěl bych slyšet, že myšlenka samostatné kapitoly sportu a jejího naplnění nejenom jaksi přesunem ze stávajících peněz, že ji považuje i tato vláda, nebo pan premiér, za přijatelnou," uvedl Srb.

Schůzka premiéra Fischera a předsedy Svazu Srba je naplánována na 2. dubna.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme