Ministerstvo práce zveřejní postoj k vracení pojistného

Ministerstvo práce a sociálních věcí a Česká správa sociálního zabezpečení zveřejní, jak se postaví k žádostem firem na vrácení pojistného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo práce a sociálních věcí

Ministerstvo práce a sociálních věcí | Foto: Jan Rosenauer

Nejvyšší správní soud totiž minulý týden zrušil rozhodnutí, podle kterého firma Ježek software nemusela kvůli chybě v zákonu o pojistném na sociální zabezpečení platit pojistné za první polovinu roku 2007.

Celá kauza se nyní vrací k libereckému krajskému soudu. Stát ale zřejmě nebude muset firmám a úřadům vracet peníze za sociální a zdravotní pojištění jejich zaměstnanců, jak původně rozhodl soud v Liberci. Česká republika tím mohla přijít až o 100 miliard korun.

Dnešního jednání na ministerstvu práce a sociálních věcí se zúčastní jak zástupci ministerstva a České správy sociálního zabezpečení, tak i zástupci zaměstnavatelů a předseda Legislativní rady vlády Pavel Zářecký. Výsledky jednání by měl ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka prezentovat během dopoledne.

Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme