Situace v zemětřesením postiženém Chile se stabilizuje

Situace po rekordně silném zemětřesení v Chile, které si vyžádalo kolem 800 mrtvých, se postupně stabilizuje. A to i přesto, že se v zemi otřesy v slabší míře ještě ve středu opakovaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky zemětřesení v Chile

Následky zemětřesení v Chile | Foto: AFP

Do nejvíce postiženého města Concepción už proudí přerušené dodávky energie, rabování v obchodech a v opuštěných domech má chilská armáda už relativně pod kontrolou a letiště v metropoli Santiagu je částečně zprovozněné.

Jak potvrzuje český velvyslanec Zdeněk Kubánek, do Chile se postupně dostává humanitární pomoc. Finanční prostředky jihoamerické zemi poskytne zřejmě také Česká republika:

"Česká vláda pravděpodobně uvolní a poskytne částku od tří do pěti miliónů korun. V současné době vytipováváme konkrétní projekt, kam by tyto peníze mohly jít."

Martina Hanáčková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme