Dva slovenští politici se stali terčem útoku

Hned dva politici na Slovensku se stali terčem útoku. Na krajského poslance v Hurbanově někdo vystřelil a šéfovi krajského úřadu v Bratislavě vyhodili do vzduchu automobil. Od loňského listopadu je to třetí útok na krajského poslance nebo úředníka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislavský hrad s novou fasádou

Bratislavský hrad s novou fasádou | Foto: Bratislavský hrad

Poslanec nitranského kraje, etnický Maďar Lászlo Basternák, měl štěstí. Neznámý muž na něj vystřelil z několika metrů, ale netrefil a kulka kalibru 9 milimetrů skončila na zahradě. Strana maďarské koalice to označila za teroristický útok.

Podobně se vyjádřil hejtman bratislavského kraje o podpálení auta svého přímého podřízeného. Podle něj jde o mafiánské praktiky, které útočí na samou podstatu státu.

I opoziční poslankyně parlamentu Lucia Žitňanská se domnívá, že útok má politický charakter. Do parlamentních voleb na Slovensku přitom zbývají jen tři měsíce.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme