Zneužívání dětí v Německu potvrdila i necírkevní škola

Skandál se sexuálním zneužíváním dětí v Německu se dál rozrůstá. Poprvé přitom v nejnovější vlně případů zasáhl necírkevní vzdělávací instituci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kláštěr v Ettalu

Kláštěr v Ettalu | Zdroj: ČTK

Případy zneužívání dětí nejnověji přiznalo i vedení špičkové internátní školy Odenwald, která je napojená na UNESCO.

Podle listu Frankfurter Rundschau tam až 100 žáků mělo v 70. a 80. letech poskytovat pedagogům o víkendech "sexuální servis".

Mezitím se rozrůstá počet a závažnost prohřešků, které měly před lety spáchat duchovní na členech chlapeckého sboru Řezenští chrámoví vrabci. Server Spiegel.ONLINE zjistil, že si řada členů odnesla do života těžké trauma.

Bavorská ministryně spravedlnosti Beate Merková (CSU) vyslovila obavu, že skandály mohou narušit vztah státu a církve. "Pokud katolická církev státnímu zastupitelství vědomě zatajovala případy zneužívání dětí, vztahy státu a církve to poškodí," uvedla Merková.

Vlivný německý kardinál Walter Kasper připustil, že v církvi je třeba neprodleně provést "pořádný úklid". Kasper považuje za správné, že papež Benedikt XVI. požaduje vůči pachatelům nulovou toleranci.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme