Manažery havířovského hokejového klubu prošetřuje policie

Policie začala prošetřovat manažery zkrachovalého havířovského hokejového klubu. Český rozhlas zjistil, že případem společnosti, která dostala od města 120 miliónů korun a zároveň neplatila hráčům a dodavatelům sportovního vybavení se zabývají karvinští kriminalisté. Na dnešní odpoledne nařídil Krajský soud v Ostravě jednání věřitelů a insolvenční správkyně o dalším osudu krachující firmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Policie ČR Karviná

Sídlo Policie ČR Karviná | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

Díky desítkám fanoušků proudily z městského rozpočtu na účet klubu obrovské peníze. Celkem jde o více než 120 milionů korun. Jenže nyní se ukazuje, že přes štědré dotace radnice, manažeři neplatili hráčům, ani firmám, které jim dodávaly sportovní vybavení. Zkrachovalý havířovský hokejový klub musel odstoupit z první ligy a věřitelům dluží téměř 30 miliónů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Andrey Čánové o vyšetřování havířovského hokejového klubu

"Mohu potvrdit, že jsme přijali trestní oznámení, které se týká havířovského hokejového klubu. To podala pražská podnikatelka, která je věřitelkou společnosti. Případu se proto ujali specialisté na hospodářskou trestní činnost, kteří budou kontaktovat insolventní správkyni a s ní budou analyzovat všechny dostupné doklady," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Primátor Havířova František Chobot odmítá, že by špatně hlídali, co hokejoví manažeři s milióny z městského rozpočtu dělají. "To, že ten management neinformoval, je to jejich záležitost a důsledky musí nést každý sám. Za hospodaření klubu zodpovídá každý sám," dodal.

Insolvenční správkyně Dagmar Bařinová Radiožurnálu potvrdila, že vlastním šetřením našla v účetnictví klubu řadu nejasností. Jako příklad uvádí následující: "Pokladní zůstatek byl k 1. lednu milion čtyřicet sedm tisíc korun a k 31.12. byl nulový. Tady je otázkou, proč nebyly uhrazeny dejme tomu odměny hráčům."

Insolvenční správkyni se přihlásilo téměř šedesát věřitelů. Dnes se sejdou v jednací síni krajského soudu a budou řešit další osud zkrachovalého klubu.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme