Kvůli vlasteneckému zákonu na Slovensku padlo první trestní oznámení

Slovenský deník SME bude zřejmě čelit dalšímu trestnímu oznámení od politika vládní koalice. Tentokrát kvůli tomu, že jeho redaktoři zesměšňovali vlastenecký zákon. Humoristickou relaci chce hnát k soudu místopředsedkyně parlamentu Anna Belousovová ze Slovenské národní strany, která zákon na podporu vlastenectví navrhla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovensko

Slovensko | Foto: CIA

Zákon který nařizuje hrát hymnu před školním vyučováním a umístit státní symboly do každé třídy, začíná platit 1. dubna a redaktor Tomáš Hudák to připomněl slovy, že se vláda postarala o nejvydařenější apríl v historii země.

"Státní školy totiž zaplaví divnými trojbarevnými přikrývkami, portréty, bílé antény zapíchnuté v tříkopečkové šmoulovské zmrzlině a kopií dost nepodařené básničky o špatném počasí nad Tatrami," prozradil na webových stránkách deníku SME.

Novináře Hudáka označila místopředsedkyně parlamentu za úchylného a podává na něj trestní oznámení za hanobení státních symbolů, kde dosahuje horní hranice trestu tři roky za mřížemi.

Ľubomír Smatana, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme