Matěj Vydra - naděje českého fotbalu

Fotbalisté Baníku Ostrava jsou letos experty na týmy, jimž se daří. Už potřetí v této sezóně sesadili aktuálně vedoucí mužstvo ligy. Tentokrát navíc famózním způsobem. Jablonec si odváží domů výprask 1:4. Na tomto výsledku se zásadním způsobem podílel hráč, kterého ještě nedávno znal málokdo - Matěj Vydra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Šmíd s Milanem Barošem

Jan Šmíd s Milanem Barošem | Foto: Jan Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

Když přišel v zimě z druholigové Jihlavy, mluvilo se o něm jako o talentu, o který měla zájem i Sparta, Slavia a další přední kluby u nás.

Patnácti milionová investice měla být sázkou na budoucnost, ovšem Vydra si podmanil Ostravu už ve svém premiérovém domácím vystoupení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Matěj Vydra - naděje českého fotbalu

Na hřiště totiž přišel až deset minut před koncem ale za tu dobu stihl dát Jablonci dva góly.

„Chtěl bych hlavně tento gól věnovat svému dědovi. Protože je velmi těžce nemocný a určitě mu přeji hodně zdraví!" řekl Matěj Vydra.

Výkon sedmnáctiletého útočníka ocenil také trenér Miroslav Koubek. „Je to učenlivý chlapec, využívá i krátké časy. Buďme rádi! Přejeme mu to, je to pěkný začátek kariéry."

Koubek navíc doplnil, že o Vydrových kvalitách nepochybuje. „Nepřekvapil, protože já vím, co je v něm. On je do volného prostoru velice nebezpečný hráč, protože má obrovské zrychlení. A umí dát gól, je gólový."

Talent se zahraničními zkušenostmi

Vydrovi je teprve sedmnáct, ale přes svůj věk má už za sebou zkušenosti z tréninkových stáží v anglickém Evertonu nebo italském Lecce.

O jeho talentu vypovídá i fakt, že námluvy s Baníkem, které vyvrcholily zimním přestupem, trvaly dva a půl roku. I přesto všechno, ani sám útočník si ale ani ve snu nemaloval takovou domácí premiéru.

„Určitě to povzbudí. Chci dávat góly, jsem útočník a útočník se počítá góly. A ne kolik odehraje minut. Bude to furt jenom o dřině a dřině na trénincích. A zlepšování se," ví dobře Matěj Vydra.

Vydra se ale nechce nechat obalamutit chlácholivými slovy. Na zápas, ve kterém vstřelil hned první a druhý ligový gól kariéry bude dlouho vzpomínat.

„Trenér před zápasem říkal, že mají pomalé stopery. Vedli jsme 2:0, dostali jsme na 2:1. Kluci mi říkali, buď na hrotě na ofsajdové pasti, abych tam zabíhal. Dvakrát se povedlo a dva góly," konstatovala možná budoucí česká hvězda.

Rychlonohý útočník, jehož talent mnozí srovnávají například s Milanem Barošem, zazářil. Správnost této investice sice potvrdí až čas, ale už první zkušenost stojí za to. Fanoušci totiž mají naději, že by se po nějaké době mohlo zase chodit na někoho.

Radim Sajbot, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme