Statistici oznámí úroveň únorové inflace

Zdražení některých potravin nebo zimních dovolených - takový by měl být obraz únorové inflace. Radiožurnálu to řekl analytik Raiffeisen Bank Michal Brožka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail korunové mince

detail korunové mince | Foto: Česká národní banka

S přesnými čísly přijdou statistici během dneška. Podle Brožky by letos inflace neměla být v Česku výrazným problémem.

"Dá se to shrnout tak, že údaje o inflaci zůstanou velmi podobné jako byly v lednu. Inflace není a tento rok pravděpodobně nebude problémem,. V únoru počítáme s mírným zvýšením spotřebitelských cen o desetinu procenta," uvedl Brožka.

Český statistický úřad dnes také oznámí, jak se v loňském roce a ve čtvrtém čtvrtletí loni vyvíjely mzdy. Ve třetím čtvrtletí vzrostla průměrná mzda o 1068 korun na hodnotu 23.350 korun. Meziročně se tak zvýšila o téměř pět procent, což byl nejvyšší růst za poslední dva roky. Platy stouply v podnikatelské i nepodnikatelské sféře.

Milan Kopp, Veronika Malá, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme